Berlínske letiská opäť štrajkujú

Berlínske letiská zažívajú dnes chaotický začiatok týždňa, keďže približne 2 000 členov pozemného personálu uskutočňuje ďalší štrajk za vyššie mzdy.

13.03.2017 08:43
Berlín, letiská, štrajk, letisko, Foto: ,
Predstavitelia letísk očakávajú ďalšie narušenie leteckej dopravy, pretože aj predchádzajúci štrajk v piatok 10. marca spôsobil zrušenie stoviek letov.
debata (1)

Štrajk sa začal o 04.00 h SEČ a má trvať do 05.00 h SEČ nasledujúceho dňa. Protestná akcia postihne obe letiská v nemeckom hlavnom meste – Schönefeld na juhu Berlína a Tegel na severe.

Predstavitelia letísk očakávajú ďalšie narušenie leteckej dopravy, pretože aj predchádzajúci štrajk v piatok 10. marca spôsobil zrušenie stoviek letov.

Odborová organizácia Verdi presadzuje zvýšenie miezd a lepší pracovný čas pre svojich členov; argumentuje tým, že ich pracovné vyťaženie sa zvyšuje s narastajúcim počtom cestujúcich a s väčším dôrazom na bezpečnosť.

Vyjednávačom sa nepodarilo priniesť dohodu, takže obnovenie štrajku bolo nevyhnutné.

Odborová organizácia požaduje zvýšenie hodinovej mzdy o jedno euro v priebehu jedného roka. Zamestnávatelia ponúkli takéto zvýšenie v priebehu troch rokov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #letiská #Berlín