Rusko odmieta obvinenia z podielu na kybernetickom útoku na Yahoo

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov odmietol dnes obvinenia amerického ministerstva spravodlivosti, podľa ktorých sa na krádeži stámiliónov údajov používateľov služieb internetovej spoločnosti Yahoo z roku 2014 podieľala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB).

16.03.2017 17:39
debata (6)
„Opakovane sme povedali, že nemôže byť reči o tom, že by bol nejaký predstaviteľ akejkoľvek ruskej štátnej organizácie zapojený do nejakej protiprávnej činnosti v kyberpriestore,“ povedal podľa agentúry Interfax Peskov.

Spojené štáty v stredu obvinili dvoch príslušníkov FSB a dvoch hackerov z bývalých sovietskych republík z útoku na Yahoo, ktorý bol podľa amerického ministerstva spravodlivosti zameraný na e-maily ruských a amerických predstaviteľov, ruských novinárov či zamestnancov finančných inštitúcií.

„Takéto konanie je ešte o to nehoráznejšie, že sa na ňom podieľali a riadili ho príslušníci FSB, ktorí majú dohliadať na dodržiavanie zákonnosti,“ uviedla v stredu na margo krádeže údajov z viac ako 500 miliónov kont používateľov internetových služieb spoločnosti Yahoo námestníčka amerického ministra spravodlivosti Mary McCordová.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Yahoo #kybernetické útoky