Trumpova prvá zahraničná cesta povedie do Bruselu

Počas svojej prvej premiérovej zahraničnej cesty sa Donald Trump 24. až 25. mája stretne na summite NATO s vedúcimi predstaviteľmi jeho členských štátov. Informoval o tom v noci na stredu hovorca Bieleho domu Sean Spicer.

22.03.2017 07:20
Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump počas svojho utorkového prejavu pred Národným výborom Kongresu republikánov vo Washingtone.
debata (2)

Dátum konania bruselského summitu Severoatlantickej aliancie oznámil v utorok jej generálny tajomník Jens Stoltenberg.

Donald Trump sa na stretnutie so svojimi partnermi z NATO teší, má v úmysle „potvrdiť naše pevné záväzky voči Aliancii a prerokovať so svojimi partnermi otázky, ktoré sú pre fungovanie NATO životne dôležité, najmä deľbu zodpovednosti členských štátov a úlohu NATO v boji proti terorizmu“, uviedol na brífingu Bieleho domu Spicer.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sa v pondelok vo Washingtone stretol s ministrom obrany USA Jamesom Mattisom, navštívi Biely dom 12. apríla.

Trump počas kampane pred vlaňajšími prezidentskými voľbami obvinil NATO zo „zastaranosti“ a kritizoval Brusel, o ktorom povedal, že „žiť tam je v súčasnosti ako žiť v špinavom brlohu“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #USA #NATO #summit #Donald Trump