Trump odškodní 25 mil. dolárov klientov svojej bývalej školy

Spor medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a študentmi jeho niekdajšej internetovej "školy" sa skončil urovnaním.

31.03.2017 21:37
debata

Súd v kalifornskom San Diegu schválil dohodu o odškodnení študentov vo výške 25 miliónov dolárov.

Súd tak podľa nej ukončil takmer sedem rokov trvajúci spor v prípade vzdelávacej spoločnosti Trump University, ktorej študenti sa cítili byť podvedení.

Trumpova spoločnosť ponúkala rôzne podnikateľské kurzy úspešnosti. Fungovala v rokoch 2005–2010, potom sa premenovala na Trump Entrepreneur Initiative.

Tým, že spoločnosť mala v názve slovo „univerzita“, sa študenti mylne domnievali, že ide o akreditovanú vysokú školu. Spoločnosť podľa študentov taktiež nepravdivo propagovala, že Trump osobne vyberal školiteľov.

Právni zástupcovia poškodených oznámili, že ich klienti dostanú späť najmenej 90 percent z peňazí, ktoré vložili do spoločnosti. Podaní bolo zhruba 3730.

Trump celý čas tvrdil, že na urovnanie sporu nikdy nepristúpi. Po novembrovom zvolení za prezidenta však uzavrel dohodu o odškodnení. Tvrdil, že nemá čas na súdy, hoci vyjadril presvedčenie, že by ich vyhral. V rámci dohody sa oficiálne k žiadnemu previneniu nepriznal.

debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #škola #Donald Trump