Pápež navštívil región, ktorý sa po zemetrasení ukážkovo postavil na nohy

Pápež František pricestoval do severotalianskej oblasti Emilia Romagna, ktorú v roku 2012 zasiahlo smrtonosné zemetrasenie.

02.04.2017 13:50
debata (1)

Cieľom jeho návštevy je dať znamenie nádeje aj strednému Taliansku, ktoré vlani postihli ešte zničujúcejšie otrasy zeme ako predtým Emiliu Romagnu, informuje agentúra AP.

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi sa počas svojej jednodňovej cesty stretne s ľuďmi, ktorí prežili dve zemetrasenia spred piatich rokov. Zahynulo vtedy pri nich 28 osôb.

Pápež František v rámci návštevy... Foto: SITA/AP, Serena Campanini
Pápež František Pápež František v rámci návštevy severotalianskeho regiónu Emilia Romagna prechádza námestím Piazza Martiri v meste Carpi, kde bude celebrovať omšu pod holým nebom.

Pápež v rámci návštevy tohto severotalianskeho regiónu celebroval omšu pod otvoreným nebom, stretol sa s miestnymi kňazmi, rádovými sestrami a seminaristami a zastaví sa aj v zemetrasením zničenej katedrále v meste Carpi.

Model obnovy Emilie Romagne po zemetraseniach s magnitúdou 6,1 a 5,8 z mája 2012 sa často dáva za vzorovú ukážku, ako by sa pri takýchto tragických udalostiach malo postupovať. Hlavy dali vtedy dokopy politici, podnikatelia i biskupi a následne vytýčili všeobecné priority.

Stredné Taliansko sa ešte celkom nepozviechalo zo zemetrasení z augusta a októbra 2016, pri ktorých prišlo o život takmer 300 ľudí a tisíce ďalších zostali bez strechy nad hlavou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #návšteva #pápež František #omša #Emilia Romagna