Putinov rozhovor s národom sa presúva, asi pre protesty

Tradičná debata ruského prezidenta Vladimira Putina s národom, vysielaná v priamom prenose vo všetkých hlavných televíziách, sa presúva z apríla na neskorší termín, pravdepodobne na jún.

03.04.2017 09:12
debata (58)

Uviedol to dnes denník Kommersant. Hovorca Kremľa krok zdôvodnil nabitým prezidentovým programom, experti ale súdia, že sa Putinovi nechce po nečakane masových demonštráciách proti korupcii odpovedať na nepríjemné otázky. Debata s Putinom má pravdepodobne odštartovať Putinovu kampaň pred prezidentskými voľbami v marci budúceho roka.

„Téma korupcie je veľmi výbušná. Vrhá tieň nielen na (premiéra) Dmitrija Medvedeva, ale aj na samotného Vladimira Putina. Korupčné škandály sú dielom nielen (opozičného predáka) Alexeja Navalného. (Navalného) film (o premiérovom zbohatnutí) sa trafil do negatívnych nálad vyrastajúcich zdola. Podľa mojich podhodnotených prepočtov sa za posledné dva roky objavilo 750 až 800 korupčných škandálov,“ povedal denníku riaditeľ sociologického strediska Levada Lev Gudkov, podľa ktorého sa Putinovi „zjavne nechce“ odpovedať na otázky na túto tému.

„Vec spočíva nielen v tom, že teraz je nevýhodné organizovať debatu v priamom prenose pre protestné akcie. Ide aj o to, že do debaty je nutné ísť už s kampaňou. Je ale potrebný čas, aby sa dala premyslieť dramaturgia, taktika, posolstvo, imidž,“ usúdil politológ Konstantin Kalačev, podľa ktorého je možné, že prezidentov tím ešte nestihol toto všetko nachystať.

58 debata chyba