Holandská drogéria ponúkala omaľovánky s Hitlerom

Nespočetné množstvo sťažností dostalo v posledných dňoch vedenie firmy Kruidvat, ktorá v Holandsku prevádzkuje sieť drogérií.

06.04.2017 08:07
debata (1)

Terčom kritiky sa stali omaľovánky pre deti. Jednou z postavičiek určených na vyfarbenie bol totiž aj Adolf.

„Je nám to hrozne ľúto,“ ospravedlnil sa zákazníkom hovorca firmy, ktorá sa teraz podľa neho snaží usilovne zistiť, ako sa mohol nacistický diktátor do omaľovániek dostať.

Zošit na skrátenie dlhých chvíľ zo svojich predajní firma stiahla v ten istý deň, kedy sa na pulty dostal.

Hitler bol v omaľovánkach zobrazený ako karikatúra s veľkou hlavou, na ľavej paži mal pásku s hákovým krížom a pravou rukou hajloval.

Omaľovánky, v ktorých bol rad známych osobností vrátane juhoafrického bojovníka za ľudské práva Nelsona Mandelu, amerického prezidenta Abrahama Lincolna či vedca Alberta Einsteina, vyrobili v Indii.

„Skontrolovali sme knižku kvôli prekladom, ale nekontrolovali sme všetky kresby,“ uviedla zástupkyňa belgickej firmy Trifora, ktorá holandskému reťazcu omaľovánky dodala. „Mali sme to asi urobiť,“ pripustila.

Ako sa Hitler do omaľovániek dostal, ani belgická firma zatiaľ netuší. Má ale teóriu: indický maliar, ktorý knižku pre deti pripravoval, podľa nej zrejme muža zodpovedného za smrť miliónov ľudí skrátka nepoznal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #Adolf Hitler #podobizeň #omaľovánka