Asad: Sýria a KĽDR kladú odpor ambíciám mocností

Sýria a Severná Kórea spoločne kladú odpor divokým ambíciám veľkých mocností, ktoré sa usilujú ovládať iné krajiny, uviedol sýrsky prezident Bašár Asad v telegrame zaslanom vodcovi KĽDR Kim Čong-unovi pri príležitosti 105. výročia narodenia zakladateľa KĽDR Kim Ir-sena.

11.04.2017 11:01
debata (12)

„Naše dva spriatelené štáty oslavujú toto výročie a zároveň vedú vojnu proti divým ambíciám veľkých mocností usilujúcich sa v rámci svojej expanzívnej a dominantnej politiky o podmanenie iných krajín, pričom ich chcú pripraviť o právo na sebaurčenie,“ uvádza sa v telegrame, z ktorého cituje agentúra KCNA.

Sýria a Severná Kórea bojujú o právo na sebaurčenie, národnú suverenitu a bezpečnosť, uviedol v komuniké Asad, vyjadrujúc presvedčenie, že „priateľské a kooperačné vzťahy medzi týmito dvoma krajinami budú silnieť v súlade so záujmami oboch národov“. Asad zároveň pogratuloval Kimovi k piatemu výročiu jeho nástupu k moci.

Kim Čong-un sa stal vodcom KĽDR po smrti svojho otca Kim Čong-ila v decembri 2011. Zároveň je predsedom Kórejskej strany práce, ako aj výboru pre štátne záležitosti. Je i vrchným veliteľom ozbrojených síl s hodnosťou maršala.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Sýria #Bašár al-Asad