V Čečensku otvorili koncentračný tábor pre homosexuálov

Aktivisti tvrdia, že v Čečensku existuje prvý koncentračný tábor pre homosexuálov, kde ich mučia elektrickými šokmi a bijú až na smrť. Táto správa prichádza po tom, ako potvrdili, že v Čečensku zadržali 100 gayov a traja z nich prišli minulý týždeň o život.

11.04.2017 11:41
debata (20)

Túto informáciu priniesol portál tvnoviny.sk.

ktorý tvrdí, že existuje dokonca viac táborov s povolením oficiálnych úradov. V nich zabíjajú ľudí s homosexuálnou orientáciou alebo ich nútia sľúbiť, že opustia republiku.

Jeden z táborov sa má nachádzať v priestoroch bývalého vojenského veliteľstva v meste Argun. „Homosexuálov zadržali a väznia ich. Pracujeme na to, aby sme ich dostali z táborov a niektorí už opustili oblasť. Tí, ktorí unikli, prezradili, že ich držali v jednej miestnosti, kde ich bolo okolo 40. Mučili ich elektrickým prúdom a bili ich tak silno, že niektorí neprežili,“ povedala pre Daily Mail Svetlana Zakharova z ruskej organizácie LGBT.

Taktiež ich mali nútiť vyzradiť mená ďalších homosexuálov. Jeden z väznených, ktorému sa podarilo ujsť, tvrdí, že predtým, než ho zajali, platil čečenským policajtov tisíc rubľov mesačne, aby prežil.

„Môžeme len tlačiť na ruské orgány, aby vyšetrili tieto vážne obvinenia. S homosexuálmi v Čečensku zaobchádzajú veľmi kruto a stíhajú ich každý deň. Majú strach o tom hovoriť. Buď sa schovávajú, alebo opustia republiku. Sme v kontakte s LGBT komunitou v Rusku, ktorá im pomáha nájsť útočisko. Problémom je, že ľudia sa o tom boja hovoriť a tí, ktorí prehovoria, riskujú život. To je hlavný problém,“ povedal Alexander Artemeyev z Amnesty International v Rusku.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #koncentračný tábor #gayovia #Čečensko