Putin: Naše vzťahy s USA sa po nástupe Trumpa zhoršili

Bilaterálne vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sa od nástupu amerického prezidenta Donalda Trumpa do úradu zhoršili, vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore, ktorý odvysielali tamojšie médiá.

12.04.2017 13:27
debata (33)

„Možno povedať, že miera dôvery sa na pracovnej úrovni, najmä v oblasti vojenských záležitostí, nezvýšila, ale skôr poklesla,“ povedal Putin. Na otázku obvinení, že sýrska vláda vykonala chemický útok v provincii Idlib, prezident povedal, že Damask sa svojho chemického arzenálu vzdal.

Putin je podľa vlastných slov presvedčený o tom, že pre daný incident existujú dve hlavné vysvetlenia: sýrske vládne sily pri nálete zasiahli povstalecký sklad chemických zbraní, čím došlo k uvoľneniu jedovatého plynu, alebo táto udalosť bola zinscenovaná so zámerom zdiskreditovať sýrsku vládu.

Putinov komentár prichádza v čase, keď je na návšteve Moskvy americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson, ktorý rokuje so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom. Viac čítajte v článku Prvé osobné stretnutie Lavrov vs. Tillerson: Dominuje konflikt v Sýrii

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #rusko-americké vzťahy #Vladimir Putin #Donald Trump