United Airlines odškodnia cestujúcich z letu, ktorý vyvolal škandál

Americké aerolinky United Airlines odškodnia všetkých cestujúcich, ktorí si zakúpili letenku na nedeľný let, z ktorého násilím vyviedli jedného z pasažierov.

13.04.2017 09:11
debata (119)

Letecká spoločnosť, ktorá kvôli incidentu čelí rozsiahlej kritike verejnosti, na linke z Chicaga do Louisville odbavila viac cestujúcich, než bola kapacita lietadla, preto štyri rezervácie následne zrušila.

Šesťdesiatdeväťroč­ný David Dao odmietol vystúpiť, preto ho aerolinky nechali vyviesť ostrahou.

V stredu sa na letisku v Chicagu, kde došlo k... Foto: Reuters, KAMIL KRZACZYNSKI
protest V stredu sa na letisku v Chicagu, kde došlo k incidentu, protestovalo proti brutalite.

Hovorkyňa spoločnosti Megan McCarthyová ponúkla pasažierom búrlivého letu kompenzáciu v hodnote ceny, ktorú za letenku zaplatili. Vybrať si môžu medzi hotovosťou, cestovnými kreditmi či takzvanými míľami, ktoré môžu vymeniť za letenku alebo služby.

Terčom kritiky je aj šéf leteckej spoločnosti Oscar Munoz, ktorý najprv vyvedeného pasažiera označil za ‚rušivý element‘, neskôr sa ale ospravedlnil s tým, že podobná udalosť sa už nikdy nebude opakovať.

Akcie aeroliniek po incidente výrazne stratili na hodnote.

Dao, ktorý bol po incidente hospitalizovaný, zatiaľ žalobu nepodal, ale jeho právni zástupcovia sa na ňu očividne pripravujú. Požiadali už totiž súd, aby aerolinky a mesto zachovali všetky dôkazy k prípadu.

Na štvrtok Daova rodina ohlásila tlačovú konferenciu, na ktorej chce spoločne so svojimi právnymi zástupcami urobiť vyhlásenie k médiám.

119 debata chyba
Viac na túto tému: #odškodnenie #United Airlines