V Srí Lanke sa zrútila hora odpadkov, najmenej 22 mŕtvych

Na najmenej 22 mŕtvych stúpla bilancia zosuvu skládky odpadkov, ktorá sa v piatok zrútila na domy na predmestí srílanského hlavného mesta Kolombo. Medzi obeťami je aj päť detí. Zranenie utrpelo mnoho ďalších ľudí a zničených bolo mnoho desiatok objektov, informoval spravodajský server BBC News.

15.04.2017 13:30 , aktualizované: 16.04.2017 08:24
debata (2)

Zranenie utrpelo mnoho ďalších ľudí a zničených bolo mnoho desiatok domov, informovali dnes tlačové agentúry s odvolaním sa na miestnu políciu.

Podľa odhadov viac ako 90 metrov vysoká hromada najrôznejšieho odpadu sa zrútila po tom, čo na nej v piatok večer miestneho času vypukol požiar. Podľa svedkov, ktoré citovala agentúra Reuters, môžu byť zavalené stovky domov.

Bilancia desiatich mŕtvych, hlásená dnes ráno, sa dopoludnia rozrástla o ďalších šesť obetí pri postupnom prehľadávaní trosiek, v ktorom vojaci a policajti pokračovali počas celej noci na dnešok. Nie je vylúčené, že počet ľudí, ktorí prišli o život, ďalej porastie. Situáciu zhoršuje trvajúci požiar.

Obria skládka odpadu, ktorá slúži pre celé hlavné mesto, bola už v minulosti terčom kritiky ako potenciálny zdroj nebezpečenstva pre obyvateľov žijúcich v jej okolí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #odpadky #Srí Lanka