V USA pátrajú po mužovi, ktorý vraždil v priamom prenose

Polícia v americkom Clevelande vyhlásila v nedeľu pátranie po páchateľovi vraždy, ktorú bolo možné sledovať naživo prostredníctvom videoprenosu na sociálnej sieti Facebook.

17.04.2017 09:21
debata (4)

Muž identifikovaný ako Steve Stephens zastrelil pred zapnutou kamerou 74-ročného Roberta Goodwina, ktorého si zrejme vybral za svoju obeť náhodne.

Steve Stephens, údajný podozrivý z vraždy v... Foto: Reuters
cleveland, podozrivy, usa Steve Stephens, údajný podozrivý z vraždy v priamom prenose na facebooku, po ktorom pátra clevelandská polícia.

Na zverejnených záberoch tiež tvrdil, že predtým zabil viac ako tucet iných ľudí, čo však polícia zatiaľ nedokázala potvrdiť.

Náčelník clevelandskej polície Calvin Williams vyzval Stephensa, aby „viac nikomu neubližoval“ a sám sa prihlásil. Polícia upozornila verejnosť, že hľadaného muža treba považovať za ozbrojeného a nebezpečného.

Videozábery vraždy, ktorá sa odohrala v nedeľu okolo 14:00 hod miestneho času (20:00 hod SELČ), z Facebooku odstránili až po zhruba troch hodinách.

Clevelandský starosta Frank Jackson vyjadril sústrasť rodine obete a ubezpečil, že Stephensa sa nakoniec podarí zadržať.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #pátranie #USA #vražda #facebook #Cleveland