Aerolinky po brutálnom vyvedení cestujúceho menia pravidlá

Americká letecká spoločnosť United Airlines sa rozhodla zmeniť pravidlá, ktorých uplatnenie malo za následok brutálne vyvlečenie nevinného cestujúceho z jedného z jej lietadiel.

17.04.2017 10:13
debata (46)

Postihnutý bol kvôli utrpeným zraneniam hospitalizovaný a hodlá spoločnosť žalovať.

Incident sa odohral 9. apríla na linke Chicago – Louisville. Spoločnosť chcela v úplne zaplnenom lietadle dať na poslednú chvíľu prednosť svojej posádke mimo služby, ktorá druhý deň opäť nastupovala na zmenu.

Kvôli tomu museli štyria cestujúci stroj opustiť. Jeden zo štyroch náhodne vybraných ľudí sa ale odmietol svojho miesta vzdať, hoci aerolinky v takýchto prípadoch poskytujú kompenzácie. Letisková ochranka preto muža násilím z lietadla vyvliekla.

United Airlines teraz podľa spravodajského serveru BBC oznámili, že ustupujú od praxe poskytnúť svojim posádkam mimo služby na poslednú chvíľu miesta v už obsadených lietadlách. V budúcnosti majú pre nich byť vyčlenené sedadlá minimálne hodinu pred odletom.

Podľa spoločnosti je cieľom tohto kroku zlepšenie služieb pre zákazníkov. Sporné však zostáva, ako toto opatrenie uspokojí pasažierov, ktorým bude prakticky rovnako až na poslednú chvíľu povedané, že ich rezervované miesta sú obsadené a že na palubu nesmú.

Videozáznam, na ktorom je zachytené, ako je šesťdesiatdeväťroč­ný lekár vietnamského pôvodu David Dao za pomoci násilia vyvádzaný z lietadla, sa rýchlo rozšíril po internete. Muž nechcel odísť, pretože mal na druhý deň ošetrovať svojich pacientov. Pri brutálnom zákroku letiskovej bezpečnostné služby prišiel o dva zuby a utrpel zlomeninu nosa.

Akcie United Continental Holdings, čo je materský podnik United Airlines, po incidente výrazne stratili na hodnote.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #United Airlines