Trump má záujem o audienciu u pápeža Františka

Americký prezident Donald Trump sa bude usilovať o audienciu u pápeža Františka v rámci svojej cesty do Talianska na májový summit štátov G7, uviedol hovorca Bieleho domu Sean Spicer.

19.04.2017 21:14
debata (33)

„Budeme sa snažiť o kontakt s Vatikánom a audienciu u pápeža, čo by bola pre nás pocta,“ vyhlásil Spicer. Prezidenti USA sa tradične stretávali s hlavou katolíckej cirkvi počas návštev Talianska, avšak Vatikán minulý týždeň oznámil, že zatiaľ nedostal z Washingtonu žiadnu žiadosť o stretnutie Trumpa s Františkom.

Súčasný pápež sa viackrát kriticky vyjadril na adresu Trumpa a jeho postoja k imigrantom a utečencom. Tohtoročný – v poradí 43. – summit skupiny štátov G7 sa bude konať v talianskom meste Taormina na Sicílii.

Summit 26.-27. mája bude prvým pre prezidenta USA Donalda Trumpa, britskú premiérku Theresu Mayovú, talianskeho ministerského predsedu Paola Gentiloniho i nového francúzskeho prezidenta, ktorý vzíde z májových volieb.

Na summite budú prítomní najvyšší predstavitelia Francúzska, Japonska, Kanady, Nemecka, Spojeného kráľovstva, Talianska a USA, ako aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker a predseda Rady Európy Donald Tusk.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Donald Trump