Muž podozrivý z útoku v Dortmunde zrejme nemal komplicov

Muž podozrivý z účasti na minulotýždňovom bombovom útoku na autobus futbalového tímu Borussie Dortmund podľa nemeckej prokuratúry zrejme konal sám.

21.04.2017 14:22
debata (2)

Prokuratúra dnes zároveň uviedla, že si vzal pätcifernú pôžičku s cieľom zarobiť na poklese akcií Borussie.

Hovorkyňa prokuratúry Frauke Köhlerová povedala, že vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť, koľko mohol na tejto špekulatívnej transakcii zarobiť.

Köhlerová dodala, že 28-ročný muž s dvojakým nemecko-ruským občianstvom identifikovaný ako Sergej W. si väčšinu zo svojich finančných derivátov nakúpil 11. apríla, a síce v deň útoku na autobus. Nemecká prokuratúra zároveň informovala, že doposiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mu pri útoku niekto pomáhal.

Sergeja W. zadržali v rámci pátracej akcie neďaleko mesta Tübingen v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Je obvinený z pokusu o vraždu, spôsobenia explózie a ublíženia na zdraví.

Tri explózie zasiahli autobus futbalového tímu Borussia Dortmund 11. apríla večer, keď sa hráči viezli z dortmundského hotela na úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov s tímom AS Monaco. Zápas sa mal odohrať na štadióne klubu Borussia.

Pri útoku utrpel zranenia ruky hráč Borussie, španielsky stopér Marc Bartra, ktorý sa následne podrobil operácii. Zranil sa tiež policajt, ktorý autobus sprevádzal na motocykli.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Dortmund