Nemecké médiá: Je absurdné, ak Merkelová robí politiku s Ivankou Trumpovou

Rozporuplné názory sprevádzajú návštevu dcéry amerického prezidenta Ivanky Trumpovej v Nemecku, kde sa zúčastňuje stretnutia významných predstaviteliek krajín G20. Niektorí vyjadrujú pochybnosti nad tým, či by sa práve s ňou mala viesť diplomatické rokovania, či je tou správnou osobou, ktorá môže prispieť k zrovnoprávneniu žien.

25.04.2017 13:44
Ivanka Trumpová, Angela Merkelová, Foto: ,
Ivanku Trumpovú na summit W20 pozvala Angela Merkelová.
debata (22)

Práve to je hlavným cieľom dvojdňového berlínskeho stretnutia. „Som jediný, komu to príde úplne absurdné, že kancelárka teraz robí zahraničnú politiku s dcérou Donalda Trumpa?,“ pýta sa na twitteri napríklad poslanec sociálnej demokracie Lars Klingbeil.

Práve šéfka nemeckej vlády Angela Merkelová Ivanku Trumpovú pri svojej nedávnej návšteve v Bielom dome do nemeckej metropoly pozvala.

Asi stovka žien z oblastí politiky, priemyslu, ale napríklad aj vedy tu v rámci summitu nazvaného W20 diskutuje o postavení žien v spoločnosti a o cestách, ako ho zlepšiť a ako ich inšpirovať, aby samy viac podnikali.

O tom, že by medzi ne mala patriť aj Trumpová, rozhodne nie je presvedčená komentátorka servera spravodajskej televízie n-tv Sabine Oelmannová. Pýta sa, aká je vlastne kvalifikácia Trumpovej, aby bola poradkyňou v Bielom dome, a odpovedá si, že tou najdôležitejšou je fakt, že je dcérou svojho otca.

„To je uprednostňovanie príbuzných a facka ženám, ktoré by si prácu Ivanky tisíckrát viac zaslúžili alebo sa k nej vypracovali a ktoré by ju robili lepšie,“ myslí si.

„Výsledky summitu W20 budú konieckoncov odovzdané ako odporúčanie šéfom vlád krajín G20. Čo medzi nimi môže byť? Ako svojho otecka poprosiť o prácu?,“ pýta sa tiež Oelmannová. Sama Trumpová pred cestou do Berlína odkázala, že sa ide do Nemecka učiť. Inšpirovať sa chce najmä tunajším vzdelávacím systémom.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Angela Merkelová #Ivanka Trumpová