V Donbase prišli o život ďalší dvaja vojaci vládnych síl

Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali dvoch padlých a štyroch zranených príslušníkov ukrajinskej armády. Túto bilanciu podľa agentúry Ukrinform potvrdilo ukrajinské ministerstvo obrany.

30.04.2017 14:41
debata (30)

Tlačová služba tzv. protiteroristickej operácie (ATO) vládnych síl súčasne informovala, že proruskí separatisti za uplynulých 24 hodín ostreľovali pozície vládnej armády spolu 54-krát. Intenzita ostreľovania sa však v porovnaní s uplynulými dňami znížila, a to najmä v Luhanskej oblasti.

V prípadoch, keď dochádza k narušeniu prímeria, sa zo zodpovednosti za tento stav navzájom obviňujú obaja aktéri konfliktu v Donbase.

Proruskí separatisti tak velenie ukrajinskej armády obvinili zo 49 prípadov ostreľovania svojich pozícií.

Donecká ľudová republika (DĽR) navyše obvinila Kyjev, že pre užívateľov ukrajinských mobilných sietí z DĽR zablokoval možnosť dovolať sa na čísla služieb prvej pomoci. Vedenie DĽR to označilo za ďalší pokus o genocídu tamojších civilistov a oznámilo, že sa snaží nájsť náhradné riešenie.

Ozbrojený konflikt, ktorý sa odohráva v bašte priemyslu na východe Ukrajiny, si od roku 2014 vyžiadal viac ako 9 900 obetí na životoch.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Donbas #proruskí separatisti