Bulvárny denník The Sun mylne informoval, že princ Philip zomrel

Britský bulvárny denník The Sun sa dopustil závažného prešľapu, keď na svojej webovej stránke zverejnil mylnú informáciu o úmrtí princa Philipa, manžela britskej kráľovnej Alžbety II.

04.05.2017 17:17
debata (4)

Hoci bola predmetná správa o 95-ročnom vojvodovi z Edinburghu dostupná iba niekoľko minút, internetový vyhľadávač Google ju stále ponúka ako prvý výsledok, všímajú si online noviny Thejournal.ie so sídlom v Dubline.

Buckinghamský palác zvolal ráno do Londýna personál všetkých kráľovských sídel. Tento neavizovaný a „nezvyčajný“ krok vyvolal v britskej tlači dohady, že v kráľovskej rodine došlo k nepredvídanej udalosti.

Dôvodom však bolo oznámenie, že Philip sa z vlastného rozhodnutia nebude od jesene tohto roka zúčastňovať na verejných podujatiach súvisiacich s jeho postavením a plánuje sa stiahnuť z verejného života.

Špekulovalo sa o zdravotnom stave panovníčky, ako aj jej manžela. The Sun sa však v snahe o senzáciu unáhlil a zverejnil správu s titulkom: „Princ Philip zomrel vo veku 95 rokov: Ako k tomu došlo atď., atď.“

Alžbeta i jej manžel sa v stredu objavili na verejnosti. Kým kráľovná prijala premiérku Theresu Mayovú, ktorá ju informovala o rozpustení parlamentu pred voľbami, princ Philip odhalil pamätnú dosku na kriketovom štadióne.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Philip