Japonsko v roku 2016 odmietlo viac ako 99% žiadostí o azyl

Japonsko v minulom roku prijalo iba 28 žiadostí o azyl. V porovnaní s rokom 2015 išlo dokonca o nárast o jednu osobu. Napriek tomu zamietlo viac ako 99% žiadostí.

05.05.2017 10:10
debata (13)

Podľa informácií denníka The Independent zaznamenalo Japonsko v roku 2016 historicky najvyšší počet žiadostí o azyl – 10 901. Napriek tomu, že je Japonsko jednou z najbohatších svetových ekonomík, ide zároveň o veľmi homogénnu spoločnosť, ktorá je tradične skeptická voči migrantom.

Napriek tomu aktivisti zaoberajúci sa migračnou krízou apelujú na Japonsko, aby vyvinulo oveľa väčšie úsilie a ústretovosť v súvislosti s migračnou krízou. A to aj preto, že japonská populácia veľmi rýchlo starne. V súčasnosti žije v Japonsku 127 miliónov ľudí, ale do roku 2060 sa očakáva pokles až o 40 miliónov.

Podľa vládneho prieskumu až 30 percent migrantov žijúcich v krajine uviedlo, že boli pre nejaponský pôvod urážaní. Predstavitelia japonskej vlády argumentujú vysoké percento odmietnutých žiadostí tým, že väčšina uchádzačov chce prísť do Japonska z finančných dôvodov a nie kvôli konfliktom v ich krajine.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #migranti #žiadosť o azyl