Trumpovi ľudia upozornili Flynna na riziká kontaktov s ruským veľvyslancom

Členovia prechodného tímu prezidenta USA Donalda Trumpa upozornili jeho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosti Michaela Flynna, že jeho kontakty s ruským veľvyslancom v USA Sergejom Kisľakom sú spojené s veľkým rizikom.

06.05.2017 08:08
debata (21)

S odvolaním sa na zdroje americkej vlády o tom napísal denník The Washington Post.

Flynna údajne v novembri 2016 upozornili, že všetky kontakty s ruským diplomatom sú podľa všetkého sledované americkými tajnými službami.

Podľa denník ľudia v Trumpovom tíme boli znepokojení tým, že Flynn náležite nechápal Kisľakove motívy. Trumpov prechodný tím údajne od odchádzajúcej administratívy Baracka Obamu dokonca žiadal detailný spis o ruskom veľvyslancovi vypracovaný Ústrednou spravodajskou službou (CIA). Nie je však známe, či sa obsahom spisu oboznámil aj Flynn.

Podľa zdroja denníka Obamovi ľudia dali Trumpovmu štábu informáciu o Kisľakovi v snahe presvedčiť sa, že nová administratíva si je vedomá hrozieb zo strany Ruska.

Flynn sa v januári tohto roku stal Trumpovým poradcom pre národnú bezpečnosť. Mesiac nato ho však odvolali z funkcie poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť po tom, ako zavádzal o svojej komunikácii s Kisľakom.

Flynnovo napojenie na Rusko prešetrujú americký Federálny úrad pre vyšetrovanie a vyšetrovacie komisie Snemovne reprezentantov a Senátu.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Michael Flynn