Thajské nákupné centrum zasiahla explózia - 50 zranených

Nákupné centrum na juhu Thajska v meste Pattani zasiahol výbuch. Podľa lokálnych médií utrpelo zranenie najmenej 50 ľudí.

09.05.2017 11:19 , aktualizované: 13:23
debata (3)

Nálož bola umiestnená v aute pred rušným nákupným strediskom, ktorého budovu v meste Pattani explózia silno poškodila. K atentátu sa nikto neprihlásil, táto oblasť ale už roky zápasí s vlnou separatistického násilia.

Útočníci najprv použili zábavnú pyrotechniku, aby odlákali pozornosť, a potom odpálili bombu ukrytú v aute, uviedol hovorca thajskej armády. Thajská televízia odvysielala zábery na obrovský oblak čierneho dymu, ako po výbuchu stúpa k oblohe. Nemocnica v Pattani oznámila, že atentát si vyžiadal 52 zranených. Žiadne úmrtia neboli hlásené.

V provinciách Jala, Narátchivát a Pattani, ktoré sú pri hraniciach s Malajziou, od januára 2004 zahynulo pri násilnostiach viac než 6 500 ľudí. Tisíce ďalších boli zranené.

Uvedené provincie boli súčasťou nezávislého sultanátu až do roku 1909, kedy boli všetky pripojené k buddhistickému Thajsku. Separatisti sa sťažujú na diskrimináciu miestneho obyvateľstva, ktoré vyznáva islam, zvlášť v oblasti vzdelávania a na trhu práce.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #explózia #obchodné centrum