Novým šéfom FBI by mohol byť bývalý kongresman Rogers

Americký prezident Donald Trump by mohol do čela Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) vymenovať niekdajšieho republikánskeho kongresmana Mikea Rogersa, ktorý v minulosti viedol výbor pre tajné služby a sám v FBI pôsobil. S odvolaním sa na nemenovaného vysokého predstaviteľa Bieleho domu o tom informovali agentúry Reuters a Bloomberg.

11.05.2017 17:41
debata

Doterajšieho šéfa FBI Jamesa Comeyho v utorok Trump prekvapivo odvolal. Päťdesiattriročný Rogers v súčasnosti pôsobí ako bezpečnostný komentátor televíznej spravodajskej stanice CNN, na začiatku 90. rokov pracoval ako osobitný vyšetrovací agent FBI.

Následne vstúpil do politiky ako člen Senátu štátu Michigan a od prelomu tisícročia bol michiganským kongresmanom v Snemovni reprezentantov USA, z ktorej v roku 2015 po siedmich funkčných obdobiach odišiel.

Ak sa Trump pre Rogersa skutočne rozhodne, povedú hneď dve americké federálne agentúry osoby rovnakého mena. V čele Národnej agentúry pre bezpečnosť (NSA) totiž stojí takisto Mike Rogers, ktorý je admirálom a pochádza na rozdiel od bývalého kongresmana zo štátu Illinois.

debata chyba
Viac na túto tému: #FBI #Donald Trump