Trump reagoval na podozrenia voči zaťovi Jaredovi Kushnerovi

Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že mnohé údajné úniky z Bieleho domu sú falošnými správami. Týmto vyhlásením zverejneným na sociálnej sieti Twitter Trump reagoval na správy, že jeho zať a poradca Jared Kushner sa ešte pred jeho inauguráciou do prezidentskej funkcie pokúšal vytvoriť tajný komunikačný kanál s Ruskom.

28.05.2017 17:28
Donald Trump, USA Foto: ,
Prezident USA Donald Trump reagoval na obvinenia voči vlastnému zaťovi.
debata (18)

Agentúra Reuters vo svojej správe uviedla, že Trump sa do Bieleho domu vrátil po deväťdňovej ceste po Blízkom východe a Európe a teraz bude musieť čeliť otázkam ohľadom údajných kontaktov medzi Kushnerom a ruským veľvyslancom vo Washingtone.

„Podľa môjho názoru mnohé z únikov prichádzajúcich z Bieleho domu sú vymyslené lži vyprodukované médiami prinášajúcimi falošné správy,“ napísal okrem iného Trump v sérii tweetov na túto tému.

Podľa novinových článkov zverejnených počas Trumpovej neprítomnosti v USA Kushner, ktorý má za manželku Trumpovu dcéru Ivanku, bol vlani v decembri trikrát v kontakte s predstaviteľmi Moskvy. Na schôdzkach sa hovorilo o vytvorení tajného komunikačného kanálu medzi rodiacou sa Trumpovou administratívou a Ruskom. Ide o kontakty, ktoré doteraz neboli známe a ktoré sa odohrali počas kampane pred prezidentskými voľbami v USA a po nich.

„Vždy, keď v médiách zverejňujúcich falošné správy vidíte slová: uviedli zdroje a neuvádzajú mená…, je veľmi dobre možné, že tieto zdroje neexistujú, ale boli vytvorené autormi falošných správ. Falošné správy sú nepriateľ!,“ napísal Trump.

Trumpove najnovšie tweety sa objavili krátko po tom, ako médiá informovali, že Biely dom sa chystá vytvoriť oddelenie, ktoré bude reagovať na otázky ohľadom prepojenia medzi Ruskom a Trumpovým volebným štábom. Ich údajné kontakty kolidujú s udalosťami, ktoré americké tajné služby vyhodnotili ako snahy Kremľa posilniť Trumpove šance na víťazstvo v prezidentských voľbách, a to prostredníctvom počítačových útokov, šírenia falošných správ a propagandy.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Jared Kushner #Donald Trump