Trumpov poradca pre komunikáciu podal demisiu

Riaditeľ komunikácie Bieleho domu Mike Dubke, ktorý je vysokým poradcom amerického prezidenta Donalda Trumpa, po troch mesiacoch vo funkcii končí.

30.05.2017 17:34
debata (9)

Oznámila to Trumpova poradkyňa Kellyanne Conwayová. Dubke svoj odchod nezdôvodnil, americké médiá však pripomínajú, že demisiu podal v čase, keď Trumpova administratíva čelí problémom v súvislosti s vyšetrovaním možných ruských zásahov do prezidentských volieb v USA či únikom citlivých informácií z prezidentovho okolia.

„Vyjadril želanie opustiť Biely dom,“ uviedla Conwayová s tým, že tak urobil ešte pred prvou Trumpovou zahraničnou cestou. Conwayová nespresnila, k akému dátumu Dubke úrad opustí.

Sám Dubke žiadne podrobnosti k ohlásenému odchodu neuviedol. „Bolo mi obrovskou cťou slúžiť prezidentovi Trumpovi a jeho administratíve,“ povedal vo vyhlásení.

Trump, ktorý sa v sobotu vrátil z deväťdňovej zahraničnej cesty, ktorá ho okrem iného zaviedla aj do Európy na summit NATO, sa podľa Reuters chystá obmeniť časť personálu v Bielom dome. Chystá sa okrem iného uviesť do funkcií nových poradcov a tiež skúsených politických profesionálov.

Zdroje z Trumpovho okolia uvádzajú, že prezident chce do Bieleho domu priviesť aj odborníkov zo svojej volebnej kampane.

O Trumpov volebný štáb sa kvôli možným neštandardným kontaktom s Ruskom zaujíma Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a tiež niekoľko výborov kongresu. Trump akékoľvek pochybné spojenie s Rusmi popiera a vyšetrovanie označuje ako hon na čarodejnice, ktorého cieľom je vysvetliť volebnú porážku demokratov vymysleným zásahom Moskvy.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #USA #poradca #Donald Trump #Kellyanne Conwayová #Mike Dubke