Na nezmyselnom tweete Donalda Trumpa sa ľudia na sociálnych sietiach zabávajú

Používatelia internetu sa snažia rozlúštiť záhadný a nezrozumiteľný tweet, ktorý do sveta v noci na stredu vyslal americký prezident Donald Trump.

31.05.2017 11:58
Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump je známy častým tweetmi. Tentokrát sa jeho nezmyselný tweet stal terčom posmechu.
debata (13)

Ten na svojom twitterovom konte napísal: „Despite the constant negative press covfefe“. Vzhľadom na silnú averziu, ktorú Trump pociťuje a prejavuje voči novinárom, chcel zrejme napísať „press coverage“, píše agentúra DPA.

Aj keď by sa tento preklep dal vysvetliť Trumpovou únavou či priveľkými rukami – ako o nich žartoval počas predvolebnej kampane -, používateľov internetu prekvapuje, že tweet napriek svojej nezrozumiteľnosti na sieťach koloval ešte štyri hodiny po zverejnení.

Trumpov post mal viac ako 100-tisíc retweetov a bol najviac komentovaným príspevkom na sociálnych sieťach, ktorých užívatelia si kládli otázku, čo sa s Trumpom stalo, keď do sveta pustil takýto text.

„Museli ste byť totálne na mol alebo obeťou záchvatu demencie, keď ste napísali covfefe. Nech je, ako chce, urobte dobrú službu svojej krajine a odstúpte,“ napísala jedna z užívateliek internetu.

Iný bloger z Twitteru napísal, že to zrejme Trumpova dcéra Ivanka vysvetľovala otcovi, že kód na otvorenie jadrového kufríka je covfefe. Podľa priloženej fotografie odkazu kód možno použiť len v prípade ohrozenia alebo keď „ti Vladimir (Putin) povie“.

Ani nie dve hodiny po zverejnení Trumpovho tweetu sa slovo covfefe dostalo aj do slovníka Urban Dictionary, ktorý je považovaný za akúsi bibliu amerického argotu.

Slovo „covfefe“ je vhodné použiť, keď „chcete napísať ‚coverage‘, ale máte príliš malé ruky na to, aby ste obsiahli všetky klávesy s písmenami na klávesnici“.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Donald Trump