V Trumpovom hoteli zadržali muža, ktorý mal v aute strelné zbrane

Americká polícia v Trumpovom hoteli vo Washingtone zadržala muža, v ktorého aute našla strelné zbrane a náboje. Informovala o tom agentúra AP. Svojim postupom polícia podľa vyhlásenia zabránila "možnej katastrofe v hlavnom meste".

31.05.2017 20:37
debata (4)

Štyridstaťtri­ročného Bryana Molesa, lekára z amerického štátu Pensylvánia, policajti zadržali v luxusnom washingtonskom ubytovacom zariadení Trump International Hotel, ktoré stojí necelý kilometer od Bieleho domu. Urobili tak asi pol hodinu po tom, čo sa ubytoval.

Policajtov v hlavnom meste na muža upozornili ich kolegovia z Pensylvánie, ktorí dostali tip, že Moles mieri do Washingtonu a mohol by byť nebezpečný. V jeho aute polícia našla útočnú pušku, pištoľ a množstvo nábojov.

Muža už policajti obvinili z držania neregistrovaných zbraní a munície. Vyšetrovatelia sa tiež zaoberajú údajnými vyhrážkami, ktoré Moles predniesol. Komu sa vyhrážal, ale nie je jasné.

Okolie známeho Trumpovho hotela na Pensylvánskej triede, ktorý vznikol v budove bývalej pošty, sa stal v poslednej dobe zhromaždiskom odporcov súčasného prezidenta, upozornila agentúra Reuters.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump