Komisia vyšetrujúca vzťahy Moskvy a Trumpa predvolala Michaela Flynna

Komisia na kontrolu tajných služieb Snemovne reprezentantov amerického Kongresu rozhodla o predvolaní dvoch bývalých vysokopostavených predstaviteľov súčasnej americkej administratívy v súvislosti s vyšetrovaním údajného zasahovania Ruska do kampane pred americkými prezidentskými voľbami. Informuje o tom britská BBC.

01.06.2017 13:15
Michael Flynn, Foto: ,
Michael Flynn, bývalý bezpečnostný poradca Donalda Trumpa, odmieta spolupracovať so senátnym výborom pre dohľad nad tajnými službami vyšetrujúcim zasahovanie Ruska do amerických volieb.
debata (1)

Svoju rolu v údajných vzťahoch či dohodách medzi Moskvou a štábom súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa majú prísť do Kongresu vysvetliť okrem iných bývalý Trumpov poradca pre národnú bezpečnosť Michael Flynn a prezidentov právnik Michael Cohen.

„V rámci prebiehajúceho vyšetrovania vo veci aktívnych opatrení zo strany Ruska počas kampane (pred prezidentskými voľbami) v roku 2016 sme schválili predvolanie niekoľkých osôb,“ informovali v spoločnom vyhlásení republikán Mike Conaway a demokrat Adam Schiff, ktorí komisii predsedajú.

Komisia na kontrolu tajných služieb nie je jediná, ktorá v Kongrese údajné zasahovanie Moskvy do americkej prezidentskej kampane vyšetruje. Podobné predvolania dostali či majú dostať aj ďalší bývalí či súčasní Trumpovi spolupracovníci vrátane šéfa jeho predvolebnej kampane Paula Manaforta či Trumpovho zaťa a poradcu Jareda Kushnera.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #kampaň #Michael Flynn