Polícia v Rusku pátrala po ufónoch, ktorí nemali vládne povolenie

Polícia na juhu európskeho Ruska pátrala po sedemmetrových mimozemských bytostiach, ktorých výskyt na predmestí Krasnodaru ohlásil úradom bdelý občan.

07.06.2017 08:27
debata (10)

Hliadka síce na mieste nič nevypátrala, ale na jej hlásení si pochutili miestne i celoštátne médiá.

„Obyvateľ obce Vodniki sa 2. júna okolo 04:00 hod nachádzal na ceste pri krasnodarskom Vitaminkombinate (sídlisko) a uvidel, ako vesmírne lode v blízkom lesíku vykonali výsadok mimozemšťanov, siedmich bytostí v strieborných skafandroch o vzrastu asi siedmich metrov. Vzhľadom na to, že akcia nebola povolená vládou a vesmírne lode narušili vzdušný priestor Ruskej federácie, sa občan obrátil na políciu,“ napísal nadporučík Alexej Grečiškin v hlásení svojmu náčelníkovi s tým, že pátranie na mieste činu bolo negatívne.

„Očití svedkovia nezistení, narušenie verejného poriadku nezistené, vesmírna loď nezistená,“ uviedol Grečiškin vo svojej správe, avšak navrhol celý prípad k ďalšiemu preverovaniu.

Krasnodarská polícia na otázky novinárov odpovedala, že strážnici sú zo zákona povinní preverovať všetky hlásenia od občanov – a že v predmetnom prípade, akokoľvek podivnom, oznamovateľ mimozemského výsadku nejavil známky ani opitosti, ani požitia iných omamných látok, poznamenal server Newsru.com.

Novinka o mimozemskom výsadku podľa agentúry Regnum vyvolala diskusie na sociálnych sieťach: neveriaca väčšina všetko označila za abnormálnu hlúposťou, ale ďalší užívatelia mienili, že „mimozemšťanom sa u nás nepáčilo, a tak rýchlo odleteli“.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #mimozemšťania #Krasnodar