Britská polícia zatkla muža, ktorý v Newcastli zajal zamestnancov úradu práce

Polícia v anglickom Newcastli zatkla muža, ktorý v piatok ráno prepadol úrad práce a tamojších zamestnancov držal ako rukojemníkov.

09.06.2017 14:06
debata (3)

Páchateľa, ktorý mal pri sebe nôž, zadržali a odviezli do väzby po tom, ako všetkých zajatých ľudí pustil bez zranení na slobodu. Muž bol v budove úradu práce v mestskej časti Byker približne od 8:00 miestneho času (9:00 SELČ), pričom rukojemníkov v nej držal do 10:20 (11:20 SELČ).

Ako informuje BBC, podľa skorších policajných správ mal muž pri sebe údajne aj výbušninu, čo momentálne v budove prešetrujú odborníci na likvidáciu bômb. Polícia tvrdí, že páchateľ bol na úrade známy a prípad neriešia ako teroristický útok. Preventívne však uzavreli stanicu metra v Bykeri ako aj cesty v okolí úradu. Okrem toho tiež evakuovali študentskú ubytovňu, ktorá sa nachádza v blízkosti.

„Polícia si je vedomá obáv z terajšej situácie vo štvrti Byker po nedávnych teroristických udalostiach v Manchestri a Londýne,“ oznámila polícia v prvom vyhlásení k prípadu. „V tejto chvíli nie je žiadna informácia ani od spravodajských služieb, ktorá by naznačovala, že toto je teroristický čin,“ dodala BBC.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #nôž #Newcastle #rukojemníci