Na referendum o nezávislosti Katalánska vyzval aj futbalový tréner Guardiola

Niekdajší výborný futbalista a súčasný tréner Manchestru City vyzval občanov Katalánska, aby sa zúčastnili na referende o nezávislosti. To je naplánované na 1. októbra.

12.06.2017 12:35
Pepe Guardiola, Španielsko, Katalánsko Foto: ,
Na demonštrácii volajúcej po referende o nezávislosti Katalánska vystúpila aj legenda futbalového klubu FC Barcelona Pepe Guardiola.
debata (9)

V metropole Katalánska Barcelone sa podľa informácií portálu euronews.com na demonštrácií za uskutočnenie referenda o nezávislosti Katalánska zúčastnilo asi 40-tisíc ľudí. Medzi nimi figuroval aj súčasný tréner Manchestru City a bývalý skvelý hráč a tréner FC Barcelona Pepe Guardiola.

„Vyzývame medzinárodnú komunitu, aby nám pomohla. Apelujeme na všetkých demokratov v Európe a na celom svete, aby stáli pri nás pri obraňovaní ľudských práv, ako napríklad sloboda, politické vyjadrovanie a právo voliť, ktoré sú momentálne v Katalánsku ohrozené,“ povedal Guardiola na zhromaždení v Barcelone.

Len pred pár dňami líder Katalánska Carles Puigdemont oznámil zámer uskutočniť referendum o nezávislosti Katalánska na Španielsku 1. októbra 2017. To je však v rozpore s rozhodnutiím španielskeho Ústavného súdu, ktorý zamietol platnosť aj prvého nezáväzného katalánskeho referenda o nezávislosti z roku 2014.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #Katalánsko #referendum o nezávislosti