WSJ: Záznam rozhovoru Trumpa s Comeym neexistuje

Prezidentská ochranka nemá k dispozícii žiadny prepis ani záznam rozhovoru prezidenta Donalda Trumpa s bývalým šéfom Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesom Comeym. Tajná služba to v pondelok oznámila na otázku denníka The Wall Street Journal. Prípadný záznam by mohol vniesť svetlo do sporu oboch mužov o obsahu ich rozhovoru.

13.06.2017 07:34
Bývalý šéf FBI James Comey. Foto: ,
Bývalý šéf FBI James Comey.
debata (2)

Comey minulý týždeň pod prísahou v Senáte vypovedal, že príčinou jeho prekvapivého odvolania z funkcie bola snaha prezidenta zmeniť spôsob vyšetrovania údajného ruského zasahovania do amerických volieb. Comey okrem iného naznačil, že po ňom Trump chcel zastaviť vyšetrovanie teraz už bývalého poradcu Bieleho domu Michaela Flynna kvôli jeho kontroverzným ruským väzbám. Žiadal Comeyho lojalitu.

Biely dom tieto tvrdenia odmieta a Trump sám povedal, že je opačnú verziu príbehu ochotný potvrdiť pod prísahou. Niekoľkokrát naznačil, že existuje záznam jeho rozhovoru s Comeym, o ktorého obsahu sa novinári „veľmi skoro“ všetko dozvedia. Kedy sa tak stane, nie je známe. Tajná služba denníku The Wall Street Journal oznámila, že žiadne písomné ani zvukové záznamy rozhovoru nemá. To však podľa washingtonského denníka nevylučuje, že skutočne existujú.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #James Comey