Streľba na mníchovskej vlakovej stanici, útočníka polícia zadržala

Na mníchovskej stanici Unterföhring sa podľa informácií miestnej polície strieľalo. Útočník vážne zranil policajtku, zdravie ďalších štyroch osôb nie je ohrozené.

13.06.2017 10:16 , aktualizované: 11:06
debata (12)

Polícia podľa Focus.de vylúčila akúkoľvek spojitosť činu s terorizmom. Okolo miesta činu momentálne krúži helikoptéra a priamo na mieste je asi 100 policajtov.

Zranená policajtka bola podľa hovorcu zasiahnutá ho hlavy a jej život je ohrozený. Ďalšie podrobnosti o incidente nie sú známe. Polícia nádražie uzavrela. Polícia predpokladá, že páchateľ bol sám.

Počas incidentu utrpel zranenia aj útočník, ktorého polícia medzičasom zadržala. Situáciu má podľa vlastných slov pod kontrolou a bežní obyvatelia nie sú ohrození.

Výstrely padli v čase, keď polícia na nástupišti stanice Unterföhring vykonávala rutinnú kontrolu osôb. Páchateľ, ktorého totožnosť ešte nie je známa, sa pritom zmocnil zbrane policajta a vystrelil, načo bol sám postrelený. Ľahko zranení boli dvaja náhodní okoloidúci.

„Ide o muža, ktorý konal sám a z osobných dôvodov. Nie je tu politická alebo náboženská motivácia,“ povedal v televízii hovorca mníchovskej polície Marcus da Gloria Martins. Muž sa vraj tiež pokúšal policajta zraziť na koľaje pred prichádzajúci vlak.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #polícia #Mníchov #streľba