Útočník v centrále UPS v San Franciscu zastrelil troch ľudí

Troch ľudí v rozľahlom poštovom stredisku v San Franciscu zabil a ďalších šesť zranil muž vo firemnej uniforme spoločnosti UPS. Oznámila to polícia. Pri strete s políciou útočník otočil zbraň proti sebe a zomrel.

14.06.2017 21:24 , aktualizované: 15.06.2017 07:10
debata (4)

Polícia oblasť uzavrela a z areálu evakuovala pracovníkov. Úrady vydali varovanie, aby sa ľudia žijúci v okolí ukryli. Poštové centrum leží vo štvrti Porter Hill, asi deväť kilometrov od mestského centra.

Motív útoku polícia nepozná. Muž mal na sebe firemnú uniformu vodiča, vodiči vozov UPS boli aj všetky obete. Podľa policajtov nie je isté, že strelec bol skutočne zamestnancom UPS. Incident sa stal pri rannom rozdeľovaní úloh, napísal denník The Los Angeles Times.

Na mieste vyšetrovatelia našli dve strelné zbrane. Veliteľ mestskej polície oznámil, že incident nepovažuje za teroristický čin.

Strieľal muž, ktorý podal sťažnosť na nadčasy

Zamestnanec zásielkovej služby UPS, ktorý nedávno podal sťažnosť v súvislosti s nadčasmi, spustil v stredu paľbu na kolegov. V jednom zo skladov spoločnosti v San Franciscu zabil troch ľudí a neskôr obrátil zbraň aj proti sebe. Počas streľby zranil aj ďalších dvoch zamestnancov, ktorých však už po ošetrení prepustili z nemocnice.

Joseph Cilia z odborového zväzu zastupujúceho šoférov UPS povedal pre agentúru AP, že Jimmy Lam podal v marci sťažnosť, pretože musel robiť príliš veľa nadčasov. Podľa neho však nebol rozčúlený a nerozumie, prečo počas rannej porady začal strieľať na kolegov. Podľa svedkov sa Lam pri streľbe zameral práve na šoférov, ktorých zabil, pričom jedného z nich naháňal až na ulicu. Polícia zatiaľ neurčila motív útoku.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #San Francisco #streľba v usa