Austrálsky premiér Turnbull parodoval Donalda Trumpa

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull parodoval na plese usporiadanom pre novinárov v sídle austrálskeho parlamentu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Odľahčená spoločenská udalosť sa tradične odohráva striktne mimo záznam.

15.06.2017 12:13
Malcolm Turnbull, Austrália Foto: ,
Austrálsky premiér Malcolm Turnbull.
debata

Videonahrávku zverejnil novinár, ktorý na plese nebol, a necítil sa preto natoľko viazaný protokolom, informovala agentúra Reuters. Turnbull napodobňuje Trumpovu gestikuláciu rúk a slovné maniere: „Donald aj ja … v prieskumoch verejnej mienky vyhrávame, vyhrávame ich. Naozaj! Fakt! Vyhrávame s takým náskokom. Vyhrávame ako nikdy predtým. Vyhrávame ich všetky. Naozaj! Fakt! Nie tie falošné prieskumy. Tie nie. v tých nevyhrávame. Vyhrávame v tých naozajstných. Tie sa vyhrávajú naozaj ľahko … Poznám jedného ruského chlapíka … Verte mi, naozaj. Fakt!“

Turnbulla rozladilo, že sa nahrávka dostala na verejnosť. Svoje vystúpenie neskôr označil za „dobromyselne žartovné“ a povedal, že si pri ňom strieľal aj zo samého seba.

Americká ambasáda v Canberre v reakcii na udalosť uviedla, že ples pre novinárov chápe ako austrálsku obdobu galavečera, ktorý pre novinárov každoročne usporadúva Biely dom. Aj pri tejto príležitosti sa americký prezident a zástupcovia tlače navzájom provokujú. „Berieme to s humorom, ako to bolo pôvodne zamýšľané,“ komentovala Turnbullovo vystúpenie ambasáda.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Austrália #paródia #Donald Trump #Malcolm Turnbull