Výbuch v čínskej škôlke si vyžiadal minimálne sedem obetí a 59 zranených

Najmenej sedem mŕtvych a 59 zranených si vyžiadala explózia pri vchode do materskej školy v meste Feng-sien vo východnej Číne. Príčiny výbuchu podľa miestnej televízie zatiaľ nie sú známe. Polícia prípad vyšetruje.

15.06.2017 14:49
debata (5)

Explózia zasiahla vchod do škôlky približne o 16:50 (10:50 SELČ) počas odchodu detí. Okoloidúci na sociálnych médiách, na ktoré odkazujú aj štátne médiá, zachytávajú asi desiatku detí i dospelých, ako sú na zemi pred vstupom do škôlky. Niektorí z nich ležia bezvládne, iní krvácajú. Okolo nich je rozhádzané oblečenie, topánky a ďalšie predmety.

Zatiaľ nie je jasné, či výbuch v škôlke v meste Feng-sien v provincii Ťiang-su bol nehoda, alebo či na škôlku niekto zaútočil. Jeden z miestnych denníkov s odvolaním sa na nemenovaného svedka napísal, že podľa všetkého vybuchla plynová tlaková fľaša, ktorá sa používa na varenie.

Škôlky sa už v minulosti v Číne stali terčom útokov vedených ľuďmi, ktorí sa týmto spôsobom pomstili susedom alebo spoločnosti všeobecne. Tieto útoky spáchali väčšinou nožom či inými bodnými či sečnými zbraňami, pretože držanie strelných zbraní je v Číne pod prísnou kontrolou.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #škôlka #explózia