Bruselská polícia zmarila pokus o atentát na hlavnej železničnej stanici

Vojaci hliadkujúce v centre Bruselu zneškodnili na tamojšom centrálnom stanici jednu osobu po tom, čo sa v mieste ozvala malá explózia. Potvrdila to polícia s tým, že žiadni ďalší ľudia zranení neboli a situácia je pod kontrolou. Muž, ktorý spôsobil výbuch, zomrel.

20.06.2017 21:52 , aktualizované: 22:43
Belgicko, výbuch, Brusel Foto: ,
Belgickí policajti sa po nahlásení explózie zhromaždili pred hlavnou železničnou stanicou v Bruseli.
debata (16)

Podľa BBC vojaci na mieste tiež strieľali na podozrivého muža. Stanica bola evakuovaná. Podľa webových stránok denníka La Libre Belgique bol človek so samovražednou vestou s trhavinou vážne zranený a zneškodnený, prokuratúra následne potvrdila, že ho polícia zabila. Nikto ďalší zranený nebol. Prokuratúra označila túto udalosť za teroristický útok.

„Na centrálnej stanici sa odohral incident. Bola tam explózia okolo jednej osoby. Tú osobu zneškodnili vojaci, ktorí boli na mieste,“ citovala agentúra Reuters hovorcu polície. „V tejto chvíli je polícia vo veľkom počte na stanici a všetko je pod kontrolou,“ dodal.

Bulvárny denník Het Laatste Nieuws s odvolaním sa na očitého svedka udalosti napísal, že istý muž volal arabsky Alláhu akbar (Boh je veľký) a potom sa ozvala menšia explózia.

Prevádzka na stanici bola zastavená, priestor evakuovaný a okolie polícia uzavrela. Hovorca hasičov Pierre Meys potvrdil, že na stanici sa odohral istý druh explózie a že na mieste sú tiež hasiči.

Výbušné zariadenie chcel podozrivý spustiť vo chvíli, keď vzbudil pozornosť ozbrojených hliadok, informoval La Libre. Vyľudnené bolo „v priebehu niekoľkých sekúnd“ aj neďaleké bruselské námestie Grand Place a zastavená bola prevádzka dvoch liniek metra.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #explózia