Portugalské úrady popreli správy o havárii hasičského lietadla

Portugalské úrady popreli správy o havárii jedného z lietadiel, ktoré hasia lesné požiare.

21.06.2017 09:07
debata (1)

Maria José André z portugalského úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd uviedla, že dostali informáciu od úradu civilnej ochrany, že sa v utorok počas hasenia zrútilo lietadlo. Na miesto preto okamžite vyslali vyšetrovací tím. Následne však už nedokázali potvrdiť, že by sa nehoda skutočne stala. Pátrací ani záchranný tím, ktoré hľadali v oblasti vrak, nič nenašli a hasičom žiadne lietadlo nechýba.

Hovorca úradu civilnej ochrany Fausto Coutinho naznačil, že za nepravdivé správy zrejme môže zmätok v oblasti požiarov. „Mohla to byť zvláštna zhoda náhod, keď stroj práve letel ponad miesto explózie,“ povedal pre AP. Jeho kolega Vitor Vaz Pinto spresnil, že na mieste vybuchol opustený karavan, v ktorom boli plynové fľaše, čo mohlo ľudí viesť k myšlienke, že došlo k nehode.

S požiarmi v oblasti Pedrógao Grande podľa úradu bojuje asi 2 400 hasičov a 24 hasičských lietadiel. O život už prišlo najmenej 64 ľudí a ďalších viac ako 130 osôb utrpelo zranenia. Úrady veria, že sa im podarí dostať oheň pod kontrolu čo najskôr, práce im však komplikuje extrémne teplé počasie, ktoré by malo tento týždeň priniesť až 38-stupňové horúčavy. Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky www.bbc.com.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Portugalsko #lietadlo