Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. hospitalizovali. Má infekciu

Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. Filipa previezli v utorok večer "z preventívnych dôvodov" do nemocnice. S odvolaním sa na Buckinghamský palác o tom informovala televízna stanica Sky News. Princ je podľa vyhlásenia v dobrom duševnom rozpoložení.

21.06.2017 12:44
Kráľovná ALžbeta II. Foto: ,
Kráľovná ALžbeta II. počas návštevy "Chelsea Flower Show" v Londýne v sprievode svojho manžela vojvodcu z Edinburghu.
debata (2)

Vojvoda z Edinburghu Filip (94 rokov) bol hospitalizovaný pre infekciu spôsobenú skorším ochorením, uviedol bez ďalších podrobností hovorca kráľovského paláca. Nezúčastní sa tak stredajšieho príhovoru Alžbety II. v britskom parlamente pri príležitosti jeho ustanovujúcej schôdze, z čoho je podľa vyhlásenia Filip „sklamaný“.

Vojvoda z Edinburghu v nedávnej minulosti trpel srdcovými problémami, ale stále často vystupoval na verejnosti. Na začiatku mája oznámil, že bude svoje oficiálne verejné povinnosti vykonávať len do augusta. Ako patrón, predseda alebo člen viac ako 780 organizácií bude princ Filip týmto subjektom naďalej partnerom, ale nebude sa aktívne zúčastňovať oficiálnych akcií.

Princ Filip sa narodil na gréckom ostrove Korfu 10. júna 1921 ako grécky a dánsky princ. Ako 18-ročný si začal vymieňať listy s vtedy trinásťročnou Alžbetou, ktorá neskôr prezradila, že išlo o lásku na prvý pohľad. Svadbu mali v roku 1947.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #nemocnica #kráľovná Alžbeta II. #vojvoda z Edinburghu