Peskov: Výroky o nutnosti stiahnutí Ruska z Donbasu sú nevhodné

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina odmietol vyhlásenie, ktoré zaznelo v utorok z Washingtonu o tom, že USA chcú, aby Rusko opustilo východ Ukrajiny.

21.06.2017 14:20
debata (237)

Dmitrij Peskov to podľa agentúry TASS označil za nevhodné. Hovorca pritom zopakoval už dobre známe stanovisko Moskvy k tejto veci: v Donbase žiadne ruské jednotky nie sú.

„Rusko na území Donbasu nie je, preto takéto výroky považujeme za nevhodné a nesprávne,“ povedal Peskov.

Hovorca tiež komentoval informácie o tom, že Washington zvažuje dodávku leteckých zbraní Ukrajine. Otázky vojensko-technickej spolupráce sú podľa jeho slov „absolútne vnútorné vecí dvoch krajín – Ukrajiny a USA“. Avšak Kremeľ dúfa, že americká vláda vezme do úvahy, že na Ukrajine prebieha občianska vojna.

Hovorca Bieleho domu v utorok povedal, že sankcie Spojených štátov voči Rusku budú platiť, kým sa Moskva nestiahne z východnej Ukrajiny. Washington ten istý deň krátko pred stretnutím ukrajinského prezidenta Petra Porošenka s americkým prezidentom Donaldom Trumpom oznámil ďalšie sankcie voči Rusom za akcie na Ukrajine. Týkajú sa 38 jednotlivcov alebo organizácií, ktorých bol majetok v Spojených štátoch zablokovaný.

237 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Dmitrij Peskov