KĽDR nazvala Trumpa psychopatom, napätie medzi USA a KĽDR rastie

Severná Kórea označila amerického prezidenta Donalda Trumpa za "psychopata".

22.06.2017 11:01
debata (14)

Oficiálne denník severokórejského režimu Rodong Sinmun sa tak o Trumpovi podľa agentúry AFP vyjadril v čase, keď rastie napätie medzi USA a KĽDR v súvislosti s prípadom amerického študenta Otta Warmbiera. Ten bol po väznení v Severnej Kórei prevezený minulý týždeň v kóme do Spojených štátov a následne zomrel.

Noviny Rodong Sinmun napísali, že americký prezident sa ocitol doma v ťažkej situácii a pohráva sa s myšlienkou na preventívny úder proti Severnej Kórei, aby odvrátil pozornosť od domácej politickej krízy. „Južná Kórea si musí uvedomiť, že keď sa bude riadiť podľa psychopata … povedie to len k nešťastiu,“ píše sa v úvodníku oficiálneho severokórejského denníka.

Napätie na Kórejskom polostrove v poslednej dobe zvýšila série severokórejských jadrových a raketových testov. Krízu potom vystupňovala smrť amerického mladíka Warmbiera, ktorý bol v severokórejskom väzení zadržiavaný takmer poldruha roka. Trump po Warmbierovej smrti označil Pchjongjang za brutálny režim a juhokórejský prezident Mun Če-in povedal, že Severná Kórea nesie za študentovu smrť zodpovednosť.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Donald Trump