Český expremiér Paroubek odišiel počas rozhovoru z rozhlasu

Bývalý český premiér Jiří Paroubek odišiel v piatok počas živého rozhovoru v rádiu Český rozhlas Plus, kde diskutoval o návrate do Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD). Keď sa mu však po niekoľkých minútach prestali páčiť otázky moderátora Michaela Rozsypala, ktorý sa ho pýtal na jednomyseľné zamietnutie návratu od jeho domovskej pražskej organizácie strany, zdvihol sa zo stoličky a zo štúdia odkráčal so slovami "tak dovidenia, pán redaktor."

23.06.2017 22:16
debata (33)

Niekdajší predseda ČSSD si podal prihlášku do organizácie strany v meste Cerhenice v okrese Kolín, kde ho k tomu priamo vyzvali jej členovia. Podmienkou však bolo, že jeho návrat medzi sociálnych demokratov musí schváliť jeho pôvodná domovská organizácia, ktorá je v Prahe. Tá to však v pondelok zamietla.

„Tá organizácia asi vie, prečo mi ponúkla členstvo. Mimochodom členstvo mi ponúklo ďalších dvadsať organizácií po celej Českej republike. O takýchto veciach sa musí rokovať,“ reagoval Paroubek na Rozsypalovu otázku a dodal, že by prešiel k iným, zaujímavejším, témam. "Úprimne povedané, mňa toto, čo je v stanovách, tak veľmi nezaujíma. Ak budem členom, dobre, ak nebudem členom, tiež dobre. Poďme sa baviť o politike,"vyzval následne moderátora. Ten však od témy neupustil, na čo sa politik vyhrážal odchodom. Keď mu Rozsypal povedal, že ide o zásadnú vec, zdvihol sa a odišiel.

Jiří Paroubek z ČSSD odišiel v októbri 2011 a založil stranu Národní socialisti – ľavica 21. storočia (LEV 21). Tá však vo voľbách neuspela, a tak z jej čela v roku 2014 odišiel, pričom sa vtedy rozhodol stiahnuť z politického života. Podľa predsedu kolínskych sociálnych demokratov Mareka Semeráda by bol Paroubek pre stranu posilou.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Paroubek