Budujme mosty, nie múry, odkázal Corbyn Trumpovi z hlavného pódia v Glastonbury

Predseda britskej opozičnej Labouristickej strany Jeremy Corbyn vystúpil na hlavnom pódiu festivalu v britskom Glastonbury a prihovoril sa odtiaľ americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

25.06.2017 07:44
Jeremy Corbyn Foto: ,
Predseda britskej opozičnej Labouristickej strany Jeremy Corbyn vystúpil na hlavnom pódiu festivalu v britskom Glastonbury.
debata (6)

Vyzval ho, aby staval radšej mosty ako múry. Reagoval tak na Trumpov plán postaviť múr na amerických hraniciach s Mexikom. „Na tamtom múre je odkaz, a je pre prezidenta Trumpa,“ ukázal Corbyn poza divákov na kraj festivalového areálu. „Viete, čo je na ňom napísané? Stavajme mosty, nie múry,“ povedal Corbyn.

Populárny britský politik, ktorý na hlavnom pódiu uviedol vystúpenie amerických hiphoperov Run The Jewels, sa vyjadril aj k budúcnosti občanov členských krajín Európskej únie na britských ostrovoch po tom, čo Veľká Británia v roku 2019 podľa aktuálnych plánov z únie odíde. „Je správne, že európski občania žijúci v tejto krajine, ktorí prispievajú na našu spoločnosť, pracujú v nemocniciach, školách a na univerzitách, nevedia, či im bude dovolené zostať tu?“ pýtal sa Corbyn a hneď si aj odpovedal: „Ja hovorím, že tu musia všetci zostať, a musia byť naďalej súčasťou nášho sveta a našej spoločnosti.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Glastonbury #Donald Trump #Jeremy Corbyn