Viedeň zo smrti slovenského bezdomovca podozrieva štyroch Slovákov

Rakúska polícia v súvislosti s marcovou násilnou smrťou slovenského bezdomovca drží vo väzbe štyroch podozrivých Slovákov.

29.06.2017 14:47
debata

Podľa agentúry APA to oznámila viedenská polícia s tým, že troch Slovákov vydalo do Rakúska Slovensko a štvrtého Česká republika. Štvorica sa už podľa prokuratúry priznala.

Telo bezdomovca objavila obsluha závodu na spracovanie odpadu v Grazi, kam ho priviezlo smetiarske auto z Viedne. Pitva ukázala, že smrť nebola prirodzená. Následné pátranie potom políciu priviedlo na stopu ľudí, ktorí sa s mŕtvym pravidelne stretávali.

Dvoch Slovákov a Slovenku zadržala slovenská polícia, ktorá ich rakúskym úradom postupne vydala. Štvrtý Slovák bol chytený v Česku, keď bol na ceste do Nemecka. Praha ho Viedni odovzdala v polovici júna.

Zabitý Slovák zomrel 17. marca na izbe istého viedenského hotela, kde sa pätica podľa všetkého pohádala, svoju úlohu zohral aj alkohol, uviedla viedenská polícia. Tá tiež spresnila, že štvorica sa pri výsluchu v zásade priznala, o čine ale podáva rozdielne výpovede a vinu podozriví zvaľujú jeden na druhého.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #slováci #vražda