Jedenásťročný chlapec dosiahol v IQ teste lepšie skóre ako Einstein, či Hawking

Arnav Sharma z anglického Readingu má len 11 rokov, ale v IQ teste dosiahol neuveriteľnú hodnotu 162, pričom o úrovni geniality môžeme hovoriť pri číslach nad 140.

30.06.2017 11:38
debata (25)

Podľa britského denníka The Independent Arnav nikdy predtým podobný IQ test nevidel a vôbec sa naň nepripravoval. Napriek tomu v teste organizácie Mensa dosiahol o dva body vyššie skóre ako Albert Einstein alebo Stephen Hawking.

„Test Mensy je veľmi ťažký a prejde ním len málo ľudí, preto nečakajte, že ho spravíte. Vypracovanie testu mi trvalo dve a pol hodiny. Na test som sa vôbec nepripravoval, ale nebol som nervózny. Moja rodina bola po zverejnení výsledkov na jednej strane veľmi prekvapená, ale na druhej strane aj mimoriadne šťastná,“ povedal 11-ročný génius.

Arnav má indické korene a jeho mama poznamenala, že už ako dvojročný chlapec vedel počítať do 100. Arnav však nevyniká len v logike, respektíve matematike, ale je aj mimoriadne nadaným tanečníkom, či pozná všetky hlavné mestá sveta. Jeho ďalšími koníčkami sú hranie na klavíri, badminton, plávanie a čítanie.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Stephen Hawking #Albert Einstein #IQ test