Ukrajinci zadržali dvoch ruských pohraničníkov. Vraj sa stratili

Ukrajinské úrady oznámili, že na hranici s "Krymom okupovaným Ruskom" zadržali dvoch ruských pohraničníkov, ktorí vraj zablúdili, keď mali pri nočnom cvičení zohrať úlohu "narušiteľov".

30.06.2017 13:36
debata (63)

Pohraničná služba je v Rusku súčasťou tajnej služby FSB, nástupkyňa sovietskej tajnej polície KGB. V nedávnej minulosti FSB obviňovala ukrajinskú stranu, že posiela na Krym skupiny „diverzantov a sabotérov“.

"Pohraničníci spolu s vojakmi okolo pol tretej ráno na brehu Perekopského zálivu zadržali dve neznáme osoby bez dokumentov a našli loďku, na ktorej dotyční priplávali. Počas predbežného výsluchu zistili, že zadržaní sú vojakmi pohraničnej stráže FSB.

Uviedli, že vraj plnili úlohu narušiteľov pri cvičení , ale zablúdili, nedokázali sa zorientovať, a tak sa ocitli na Ukrajine, "vykreslil veliteľ ukrajinských pohraničníkov Viktor Nazarenko podľa denníka Ukrajinská pravda.

Ruskí pohraničníci podľa agentúry Interfax neskôr požiadali ukrajinských kolegov o informácie o nezvestnej dvojici.

Rusko anektovalo Krym v marci 2014, krátko po zvrhnutí proruského prezidenta Viktora Janukovyča opozičnými demonštrantmi v Kyjeve. O mesiac neskôr vypuklo na ruskojazyčnom východe Ukrajiny povstanie, ktoré si odvtedy vyžiadalo približne 10 000 obetí. Moskva stále popiera, že by sa do konfliktu zapojila.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Krym #kríza na Ukrajine