Dvaja mŕtvi a niekoľko zranených pri streľbe v newyorskej nemocnici

Jedného človeka zabil a niekoľko ďalších postrelil muž vyzbrojený puškou, ktorý začal paľbu v nemocnici v newyorskom Bronxe.

30.06.2017 22:55
debata (4)

Stav zranených úrady neuviedli, podľa denníka The New York Times je medzi nimi niekoľko lekárov. Strelcom bol podľa agentúry AP bývalý zamestnanec nemocnice, ktorý po čine zrejme spáchal samovraždu. Jeho motív zatiaľ nie je známy.

Muž vošiel podľa policajných zdrojov médií do nemocnice Bronx Lebanon v lekárskom plášti, pod ktorým ukrýval pušku. Strieľať začal okolo 14:50 miestneho času (20:50 SELČ) a zasiahol väčšie množstvo ľudí. Agentúra AP s odvolaním na policajný zdroj uviedla, že zranil šesť osôb.

Policajti nemocnicu so zhruba tisíckou lôžok uzavreli a odporučili ľuďom vnútri, aby sa zabarikádovali v miestnostiach. Keď objavili strelca, bol podľa médií sám uzavretý v jednej z miestností. Za niekoľko desiatok minút zverejnila polícia správu, že je mŕtvy a nebezpečenstvo už nehrozí.

Podľa policajných zdrojov televízie CBS bol útočníkom lekár Henry Bello, ktorý pred časom v tomto zdravotníckom zariadení pracoval.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #New York #streľba v usa