Medveď v USA vliezol do domu, vyjedol a zdemoloval kuchyňu. Zastrelili ho

Šesť hodín strávil v americkom meste Colorado Springs medveď, ktorý do jedného z domov vliezol oknom poškodeným pri búrke, vyjedol a zdemoloval kuchyňu. Úrady usúdili, že šelma je pre verejnosť nebezpečená a nechali ju usmrtiť. Informovali americké médiá.

06.07.2017 12:44
debata (3)

Zábery z bezpečnostnej kamery okrem iného ukazujú, ako sa medveď postavil na zadné a ľahko si otvoril chladničku. Potom sa vrhol na obsah skríň.

Denník Colorado Springs Gazette napísal, že zjedol jahody, čerešne, čučoriedky a bio ovsenú kašu. Z pántov vytrhol dvere od špajze, hádzal jedlo na podlahu a zničil zariadenie pre stláčanie odpadu. Majiteľ domu spal celú dobu na poschodí a netušil, čo sa deje na prízemí.

Úrady uviedli, že ide zrejme o rovnaké zviera, ktoré v júni v garáži iného rodinného domu zobralo vaničku čokoládovej zmrzliny a cukríky. Svoju korisť potom pred domom okamžite zjedlo. „Bolo to múdre a nebezpečné zviera a bolo len otázkou času, kedy niekoho zraní,“ uviedol hovorca správy národných parkov v Colorade Bill Volgrin.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #medveď #zastrelenie