Melania Trumpová nemôže pre protesty opustiť vilu v Hamburgu

Manželka amerického prezidenta Trumpa Melania, ktorá sa mala zúčastniť sprievodného programu počas summitu G20, zatiaľ pre protesty nemôže opustiť vilu v Hamburgu, v ktorej prebýva. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej sa preto mení aj sprievodný program ostatných partneriek a partnerov štátnikov.

07.07.2017 15:30
melania trump Foto: ,
Prvá dáma USA Melania Trumpová.
debata (14)

„Od polície sme zatiaľ nedostali bezpečnostné povolenie na opustenie domu,“ povedala DPA hovorkyňa americkej prvej dámy. K ostatným sa podľa nej Trumpová pripojí, akonáhle to bude možné.

Melania Trumpová býva spolu so svojím manželom vo vile, ktorú hamburská radnica využíva pre hostí. Dom leží neďaleko centra prístavného mesta a je od štvrtkového príletu Trumpa do Hamburgu cieľom zvedavcov. Demonštranti sa už v piatok ráno snažili zablokovať cestu, ktorou mal Trump smerovať na dopoludňajšie rokovania. Zatiaľ čo u neho sa im to nepodarilo, Trumpovú prinajmenšom zdržali.

 Prezident USA Donald Trump a ruský prezident...
 Prezident USA Donald Trump a ruský prezident...
+31 Prezident USA Donald Trump a ruský prezident...

Súčasťou sprievodného programu bola okrem iného plavba loďou hamburským prístavom, o ktorú Trumpová prišla. Pre všetkých bola zrušená návšteva nemeckého klimatického centra, ktorú majú nahradiť prednášky odborníkov v hoteli Atlantic, kde býva nemecká delegácia.

Návštevu klimatického centra do programu zaradil manžel nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Podľa pozorovateľov bola jeho voľba reakciou na Trumpovo júnové rozhodnutie odstúpiť od parížskej dohody o ochrane klímy.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #G20 #Melania Trumpová