Krajná pravica v Maďarsku sa spojila do jedného subjektu, vyhlásili vojnu liberalizmu

V Maďarsku sa cez víkend spojili tri krajne pravicové hnutia do spoločného subjektu, ktorého predstavitelia hovoria o snahe "o vybudovanie novej pravice" a potrebe zastupovať "práva bieleho európskeho muža".

09.07.2017 13:33
debata (56)

Hnutie nazvali Sila a rozhodnosť a plánujú sa s ním podieľať na „etnickej sebaobrane“ pred utečencami a maďarskými Rómami. Stretnutie sa konalo za účasti asi 300 členov maďarských krajne pravicových zoskupení v mestečku Vecsés na okraji Budapešti.

„Musíme vyhlásiť vojnu sile, ktorá reprezentuje satanskú temnotu a ktorá spravila z Európy neobývateľné a neubrániteľné miesto. Tá sila sa volá liberalizmus. To ona zapríčinila, že ľudia strácajú svoje národné povedomie, rasovú identitu, a dokonca už aj sexuálnu identitu,“ rečnil na stretnutí Zsolt Tyirityán, vodca Armády štvancov, jedného z troch zoskupení, z ktorých nové hnutie vzniklo.

Na fotofgrafiách na internete ho vidno často v bojovej pozícii s namierenou zbraňou, so zamaskovanými čierno odetými bojovníkmi, či v tričku neonacistickej skupiny Skrewdriver.

Hnutie Sila a rozhodnosť chce podľa Tyirityána bojovať proti „rasám tretieho sveta“, ktoré sa chcú podľa neho zmocniť Maďarska. Na stretnutí vo Vecsési vyhlásil, že ich treba konfrontovať a „poslať na smetisko dejín“.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #krajná pravica